KAKA PÅ KAKA

Öppnades 2013 och är ett litet café där vi bakar precis som man gör hemma i köket.

Grundidén bygger på känsla, värme och upplevelse och inspirationen kommer från min mamma som ofta bjöd på kafferep med bullar och tårtor och 7 sorters kakor. 

Här bakas allt från kanel och kardemummabullar till syltkakor och matbröd.

Kom och fika i en härlig miljö eller köp med något gott hem.

Vi serverar även frukost och lättare luncher. Kaffet mals på plats och serveras som bryggkaffe.

Kaka på kaka har ca 20 sittplatser inne och några ute i solen på trottoaren.

VARMT VÄLKOMNA

Milo med personal

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Kaka på kaka är ett unikt café som bygger på värme känsla och upplevelse!

Att komma in i det lilla caféet och mötas av den familjära och lättsamma stämningen och den fantastiska doften av hembakat får vem som helst att bli fikasugen. Att bestämma vilken kaka man vill ha ger lätt beslutsångest – när allt ser och doftar så gott. Oavsett vad man väljer så kommer man inte att bli besviken – allt smakar lika gott som det doftar. Här finns även utvalda prylar som man kan köpa med sig som present till någon man tycker om eller varför inte sig själv!

På kaka på kaka hittar man noga utvalt kaffe och te, goda mackor, enklare luncher som varierar vecka till vecka och olika sorters kakor. Kanelbullar tårtor kakor mm som ofta väcker nostalgi från barndomen – en nostalgitripp tillbaka till kafferepen hemma hos mormor eller farmor. Det som gör kaka på kaka ännu mysigare är att hit kommer alla generationer, från nyblivna mammor med sina nyfödda till folk som pausar sina arbeten för att äta lunch samt den äldre generationen som är uppvuxna på de fantastiska bakverk.

Kaka på kaka startades under våren 2013 av Milo. Passionen för bakning har alltid funnits i hennes liv och drömmen om att öppna ett eget café har funnits i tankarna så länge hon kan minnas. På kort tid har kaka på kaka blivit populärt och i den lilla lokalen med bara 10 sittplatser är det ofta fullt. Efter några månader var kaka på kaka med i “Sveriges bästa caféer 2013” som gjorts av prestigefyllda White guide. Och i år fanns de med igen med utmärkelser som “hjärtecafé” och “utmärkt utbud av bakverk”.

Lovisa Bergström, 2014

Milo Kalén arbetade tidigare på galleri. För tre år sedan förverkligade hon en gammal dröm när hon öppnade Kaka på kaka i Limhamn.

Kaka på kakas framgångsrecept blir bok 

AV MARKUS CELANDER 19 April 2016 LIMHAMN.

Hon möttes med skepsis när hon öppnade sitt kafé för tre år sedan. Men det blev succé omgående, och nu är Milo Kalén aktuell med boken ”Dagens fika” där hon avslöjar sina framgångsrecept. 
–Det är inga nya recept, utan man kan säga att jag väckt dem till liv igen, säger hon.

 Kaka på kaka ligger just där Tegnérgatan klyvs av Genombrottet, på den östra sidan av Kalkbrottsgatan.

–Några sa att det aldrig skulle gå med kafé här. Avsides läge, och inte många som passerade, menade de. Men jag tyckte att det kändes rätt här, säger Milo Kalén. Hon öppnade Kaka på kaka i mars 2013, och redan några månader senare hamnade kaféet i White Guide, som kan beskrivas som en skandinavisk motsvarighet till Guide Michelin.

Milo Kalén ger en kort förklaring till varför det gått så bra som det gjort för Kaka på kaka.

–Jag vill att folk ska få den där hemmakänslan här, att de ska trivas. Och många av gästerna har även blivit vänner privat. Och så handlar det så klart om att det är gott, det vi serverar. Det finns inga genvägar, inga hel- eller halvfabrikat, utan vi gör allting själva från grunden

Förutom klassiska kakor, bullar och matbröd så erbjuder Kaka på kaka sedan en tid även luncher

–Lunchen har blivit en hit. Eftersom jag inte får tillreda rått kött och rå fisk här, så det blir mycket vegetariskt. Kaka på kaka är lite av doktor Jekyll och mister Hyde – efter lunchen kan man unna sig en söt kaka, när man ätit så nyttigt. 

Boken med recept från Kaka på kaka heter ”Dagens fika”, och ges ut på både svenska och engelska. Idén till den 125-sidiga boken kommer från en god vän till Milo Kalén, fotografen Tine Guth Linse, och det är också hon som tagit bilderna i boken.

–Alla recept i ”Dagens fika” är saker som vi serverar här. Många är gamla recept som jag lärde mig av min mamma men jag har gett en del av dem en egen twist.

–Jag vill inspirera folk till att baka. Det är skönt att baka, man mår bra och tänker inte på så mycket annat under tiden. Som meditation, säger Milo Kalén.

ADRESS

Tegnergatan 25a, 216 14 Limhamn
073-511 45 27

ÖPPETIDER

Måndag – Fredag : 9:+00 – 16:00
Lördag – Söndag : 10:00 – 16:00 

KONTAKT

Mail: milo@kakapakaka.se
Telefon: 070-380 19 03